Seguirem reivindicant la instal·lació de la passarel·la Sueca-Fortaleny sobre l’A-38 en aquesta legislatura

La Diputació aparca ‘sine die’ la segona fase de la recuperació completa per a vianants i ciclistes de l’estructura centenària

Integrants de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny hem conegut avui de la mà de Pablo Seguí, diputat provincial de Carreteres, l’adjudicació de les obres de restauració del pont centenari que sobre el riu Xúquer uneix els termes municipals de Sueca i Fortaleny. Licitades en poc més 1,3 milions d’euros, han estat adjudicades per poc més de 900.000 a l’empresa Pavasal.

Seguí ha assegurat a la reunió a la que havíem estat convidats a Fortaleny que la passarel·la que per damunt de l’A-38 ha d’unir el pont amb Sueca no estarà ni pressupostada en aquesta legislatura, és a dir, en el primavera de 2019. Així les coses, la connexió completa del pont no estarà acabada ni deu anys després de la inauguració del nou en setembre de 2010

Des de l’ampli col·lectiu d’entitats de Sueca, Corbera i Llaurí, integrants de l’esmentada plataforma, hem de manifestar:
1.– Valorem positivament l’esforç parcial del departament de Carreteres de l’actual govern de la Diputació per dur endavant el compromís adquirit per la institució provincial ara fa pràcticament deu anys per a rehabilitar l’històric pont per a vianants i ciclistes. I aplaudim l’incansable treball dut endavant en eixe sentit pel govern municipal de Fortaleny que presideix Juani Clos.

2.- Considerem un pedaç o pegot la solució que donaran ara en habilitar rampes d’accés al pont des de camins rurals de Fortaleny i de Sueca. Serà una millora el dia que tot estiga fet, però per accedir a Sueca caldrà fer-ho per la Senda de les Vaques passant per el túnel per sota de l’A-38 que s’inunda cada volta que plou.

3.- Seguirem reivindicant, i cridant a la mobilització de la societat de la Ribera Baixa, per què la instal·lació de la passarel·la sobre l’A-38, els anclatges de la qual ja estan fets, i els túnels d’entrada i eixida també, siga incorporada en els pressupostos de la Diputació Provincial de València de l’any 2018.

i 4.- Des de l’Àrea de Carreteres de la Diputació parlaven de la primera fase d’un projecte de dues etapes sense fer públic els detalls de la segona de les fases. La segona part del projecte, promès per les institució provincial, és la instal·lació d’una passarel·la. Ara es confirma el que temíem quan en les nostres al·legacions exposàvem: “Fa l’efecte que a la segona fase del projecte no se li dóna la importància que requereix, quan és aquesta la que realment té una utilitat pública”.

La Ribera Baixa, 20 de setembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s