Manifest per a recuperar el pont per a ciclistes i vianants

pont-fortaleny_foto-j-aguado-700x377La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny es constitueix amb la finalitat d’aconseguir que es rehabilite i es pose en marxa el pont de ferro de Fortaleny (pont d’Alfons XIII) com a via ciclista i per a vianants.

El seu caràcter és plenament obert a la participació de totes aquelles persones, institucions, organitzacions i associacions que compartisquen el seu objectiu: aconseguir un pont al servei de les persones i que permeta una mobilitat més sostenible i segura entre els pobles de la comarca.

El pont és, a més, un patrimoni històric que pertany a la memòria de tots els riberencs, testimoni de la nostra unió amb el riu i el territori al qual li dóna vida, i que per això mateix volem conservar.

Després que, en l’any 2010, fóra tancat al trànsit, el pont no ha deixat de deteriorar-se i actualment mostra símptomes greus que amenacen la seua integritat. De seguir així, potser, d’ací uns pocs anys, no quede pont a reivindicar.

Per tot això, els sotasignats assumim el compromís de treballar conjuntament per evitar que això passe. Tenim dret i reclamem que es rehabilite el pont i es pose a funcionar com una via ciclista i per a vianants, que permeta anar d’una població a altra en condicions de seguretat i contribuir així a una mobilitat més saludable i sostenible.

I, més enllà encara, que aquest projecte siga l’embrió d’una posterior xarxa de rutes de trànsit pacificat, ciclista i vianant d’àmbit comarcal.

La Ribera Baixa, juliol de 2015

Associació Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró Sueca – Associació Amics de la Muntanya de Llaurí (AMLL) – Voluntariat Mediambiental de Corbera (VMC) – Grup excursionista Camins de Terra (CdT) – Agrupació de Veïns Mestre Serrano – La Ribera en Bici

One thought on “Manifest per a recuperar el pont per a ciclistes i vianants

  1. No es fieu ni un pèl. Això també digueren els del PP ara fa 4 anys. Al ataque, a per ells, només la mobilització popular i traure-los els colors de cara farà que es face avant. Ni alcaldes , ni ajuntaments ni òsties en vinagre!!!! Ja està bé la broma!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s